Kalkkikivialkalointi on turvallinen vaihtoehto raakaveden Ph:n nostamiseen. Mäkelä-Plast tarjoaa asiakaskohtaisesti suunniteltuja alkalointilaitoksia. Alkalointi pitää veden pH-arvon sopivalla tasolla ja tasoittaa veden laatua.

Alkalointilaitoksessa vesi kulkee altaissa valmiina olevan kalkkikivirouhepatjan läpi, jolloin kalkkikivi nostaa veden pH-arvoa ja suodattaa samalla rautaa, mangaania ja humusta. Veden pH:n nosto ehkäisee verkoston korroosiota.

Valmistamme kalkkikivi alkalointilaitoksia asiakkaan mitoituksen mukaan. Runkomateriaalina käytämme kestävää ja kierrätettävää kierresaumattua kennorakenteista polyeteeniä, sisähalkaisijat 800mm-3000mm. Toimitukseen voidaan sisällyttää raakavesikaivon suojakaivot, kalkkikivi-, alavesisäiliöt. Lisäksi asennamme valmiiksi tarvittavat mittaus- ja pinnakorkeus automatiikat

Mäkelä-Plastin yhdessä asiakkaiden kanssa suunnitellut ja kehitetyt tuotteet tarjoavat ratkaisuja vesihuollon haasteissa sekä auttavat verkostojen päivittäisessä ylläpidossa ja seurannassa.